SSB Görgün: KAAN’ın yeni prototipleriyle güçlü yarınlara

1dk okuma

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, yerli ve milli muharip uçak KAAN'ın montaj faaliyetlerini inceledi.

Haberin Devamı

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün'ün açıklamaları şöyle:

Milli Muharip Uçak: KAAN’ın Yeni Prototipleriyle Güçlü Yarınlara

Milli savunma sanayiimizin en büyük projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, yeni prototipleriyle gökyüzüne kanat açmaya hazırlanıyor. TUSAŞ tesislerimizde, 2000’in üzerinde yerli ve milli parçanın montajı tüm hızıyla devam ediyor. 2025 yılı sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirecek ikinci prototipimizin üretim ve montaj faaliyetlerini yerinde inceledik.

Bir zamanlar, KAAN’ın ilk prototip görselleri üzerinden alay edenler, bugün bu büyük başarı karşısında sessizliğe büründü. KAAN, sadece bir uçak değil; milletimizin kararlılığı, mühendislerimizin emeği ve tam bağımsız Türkiye hedefimizin gökyüzündeki sembolüdür.

Bizler, savunma sanayiimizde her prototipte başarı hikayeleri yazıyor, ürünlerimizi seri üretime geçiriyor ve kahraman ordumuza kazandırıyoruz.

Haberin Devamı

Gökyüzümüz artık daha güçlü, yarınlarımız daha umut dolu! Bu kutlu yolda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası: